UYAP DEKÜMAN EDİTÖRÜ KURULUM

in 25 Kasım 2020

1-https://www.java.com/tr/download  adresinden onaylayın ve indirme işlemini başlatın  linkine tıklanarak java bilgisayara indirilir ve bilgisayara kurulumu yapılır. (32 bit)
2- E- İmza Kart Okuyucu Sertifika hizmet sağlayıcısından alınan kart okuyucu ve akıllı kart sürücüleri yüklenir.
3- UYAP Bilişim Sistemi Doküman Editörünün Kurulumu Uyap Kelime İşlemci http://www.uyap.gov.tr/ linkinden indirilir, zip dosyası klasöre çıkartılır kelime işlemci kurulur.

Editör çalışmaz ise aşağıdaki adımları takip ediniz.

1- ADIM: E-imza – M-imza işlemini gerçekleştirebilmeniz için bilgisayarınızda kurulu olan UYAP Editör Programının son versiyonu olması gerekmektedir. Son versiyonu (http://www.uyap.gov.tr/Uyap-Editor) adresinden indirebilirsiniz.

2- ADIM: (Windows 7 ve üzeri için) Bilgisayarım > C Dizini > Kullanıcılar > Size Ait Kullanıcı (Örneğin; Ahmet, Avukat vb.) > .uki Klasörü -> içerisinde bulunan acilisdegerleri.xml ve tercihler.xml dosyalarını siliniz. (MAC Bilgisayarlar İçin ) Apple > GİT > Ana Klasör – . .uki Klasörü (Not: Klasör gizli olduğu için görünür yapmak gerekmektedir. Bunun için klavyenizden (Cmd+Shift+.) tuşlarına bastığınız takdirde gizli klasörler görüntülenecektir.) içerisinde bulunan acilisdegerleri.xml, lastOpened.xml ve tercihler.xml dosyalarını siliniz. Bu işlemlerin ardından UYAP Editör Programını yönetici olarak tekrar çalıştırdığınız takdirde doküman editörünüz açılacaktır.

3- ADIM: Sorunun devam etmesi halinde Denetim Masasından Uyap Kelime İşlemciyi kaldırınız ve bilgisayarınızı yeniden başlatınız. Daha sonra (Windows 7 ve üzeri için) Bilgisayarım > C Dizini > Uyap Klasöründeki yedeklerinizi aldıktan sonra Uyap klasörünü siliniz. Yeni yayınlanan editörün 5.0.1 versiyonunu bilgisayarınıza kurunuz.